Harga Servis Aircond Rumah

 • by

Pembersihan Am

HARGA DARI RM120

Membersihkan penghawa dingin anda adalah perlu untuk meningkatkan kualiti udara di premis anda. Kebanyakan alahan di rumah boleh dikesan kembali kepada penapis aircond yang kotor. Perkhidmatan ini sesuai dengan kedua-dua penghawa dingin rumah dan unit komersial, kerana ia digunakan untuk unit dinding dan kaset/siling.

Perkhidmatan ini termasuk pembersihan plat muka, jaring penapis, bingkai tengah, bahagian luar, louvre dan bahagian lain aircond, serta mengisi semula gas dan memeriksa bahan pendingin gas.

Termasuk:

 1. Pembersihan plat muka/ penutup
 2. Pembersihan Bersih Penapis
 3. Pembersihan Bingkai Tengah
 4. Pembersihan Bahagian Outlet
 5. Pembersihan Louvre
 6. Pembersihan Permukaan Penyejat
 7. Pembersihan Peniup Kipas
 8. Pembersihan Asas
 9. Pemeriksaan Penyejuk Gas
 10. Isi Semula Gas (R22 Gas sehingga 20psi)
 11. Waranti Pengerjaan 30 hari

Baik Pulih Pembersihan Kimia

HARGA DARI RM180

Kami mengesyorkan servis pembersihan kimia baik pulih ini terutama untuk aircond yang sudah lama tidak dibersihkan atau diservis. Kaedah pembersihan menyeluruh ini termasuk pembersihan gegelung pemeluwap, roda dan bilah peniup, sistem saliran air kondensat, serta pembersihan kimia menyeluruh unit dalaman dan luaran. Kami akan membongkar unit dan mencuci bahagian aircond dengan bahan kimia untuk menghilangkan kotoran dan kotoran dari dulang air. Perkhidmatan ini juga termasuk pelinciran bahagian motor dan pengiraan masa haba.

Jurutera perkhidmatan kami juga akan melakukan pemeriksaan dan pemeriksaan kesihatan termostat dan pemampat luar, dan pembilasan paip saliran dan kuali longkang. Selain itu, kami akan memastikan jumlah pelepasan tersumbat semasa memeriksa dan menguji bahagian dan komponen elektrik. Ia membantu untuk memastikan bil elektrik anda tidak dibumikan kerana akan ada lebih sedikit timbunan yang mengganggu aliran udara.

Termasuk:

 1. Perkhidmatan Pembersihan Am (Pembersihan Plat Muka/Penutup, Pembersihan Bersih Penapis, Pembersihan Bingkai Tengah, Pembersihan Bahagian Outlet, Pembersihan Louver, Pembersihan Permukaan Penyejat, Pembersihan Peniup Kipas, Pembersihan Tapak, Pemeriksaan Bahan Penyejuk Gas, Isi Semula Gas (Gas R22 sehingga 20psi) & 30 Waranti Pengerjaan -hari)

Perkhidmatan Kimia Baik pulih (Pembersihan Sistem Saliran Air, Pembersihan Kimia Unit Dalaman & Luaran, Pemeriksaan dan Pemeriksaan Kesihatan Termostat dan Pemampat Luaran & Pencucian Paip Saliran dan Kuali Saliran)

 • Pembongkaran Penuh dan Pembersihan Terperinci
 • Jumlah Pembersihan Tersumbat
 • Menyemak dan Menguji Komponen Bahagian Elektrik
 • Pelincir Bahagian Motor
 • Pengiraan Masa Haba

Harga yang dipaparkan diatas mungkin sudah berubah & mengikut harga terkini @ 2022. Bagi anda yang inginkan kepastian atau ingin menyemak terplebih dahulu harga servis aircond rumah sekitar Lembah Klang & Putrajaya, sila hubungi nombor telefon yang tertera di page utama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *